Kääretorttupohjan ainekset:
- 4 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl perunajauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 2 dl vispikermaa
- 100 g tummaa suklaata (sulatettuna ja hieman jäähtyneenä)
- 1 rkl tomusokeria
- (Lisäksi voit lisätä makua antamaan esim. vadelmia tai hilloa)
Valmistusohje:
- Valmista kääretorttupohja: Lämmitä uuni 225 °C
. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos munavaahtoon varovasti käännellen.
- Paista pohja: Kaada taikina tasaisesti pellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla noin 6–8 minuuttia, kunnes pohja on kypsä mutta pehmeä. Kumoa paistettu pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista päällä ollut leivinpaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä.
- Valmista täyte: Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tomusokeri ja sulatettu, jäähtynyt suklaa.
- Täytä ja kääri torttu: Levitä suklaavaahto tasaisesti jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Lisää halutessasi vadelmia tai hilloa suklaatäytteen päälle. Kääri torttu tiukasti rullalle leivinpaperin avulla.
- Anna maustua ja tarjoile: Anna kääretortun vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua. Leikkaa torttu viipaleiksi ja nauti!
Vinkkejä:
- Koristeluun: Voit siivilöidä tomusokeria kääretortun päälle tai lisätä sulatettua suklaata raitoina kaunistamaan ulkonäköä.
- Mausteinen twist: Kokeile lisätä ripaus kanelia tai kardemummaa täytteeseen tuomaan lisämakua.
Suklaakääretorttu on klassinen herkku, joka valmistuu helposti ja maistuu varmasti kaikille!