Elatukku

Täydellinen Itse Tehty Pizzapohja: Helppo Resepti Kotikeittiöön

Ainekset:

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl lämmintä vettä
  • 1 ps kuivahiivaa (n. 7 g)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje:

  1. Sekoita kuivat ainekset: Lisää jauhot, kuivahiiva, suola ja sokeri kulhoon ja sekoita hyvin.
  2. Lisää vesi ja öljy: Kaada lämpimästä vedestä ja oliiviöljystä sekoitettu neste kuivien ainesten joukkoon. Sekoita, kunnes taikina alkaa muodostua.
  3. Vaivaa taikinaa: Vaivaa taikinaa noin 5-10 minuuttia, kunnes siitä tulee sileä ja kimmoisa.
  4. Kohota taikina: Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 1 tunti tai kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
  5. Muotoile ja paista: Jaa taikina halutessasi kahteen osaan ja kauli se pizzapohjaksi. Lisää päälle haluamasi täytteet ja paista 225°C

    noin 10-15 minuuttia, kunnes pizza on rapea ja kullanruskea.

Vinkki:

Täydellisen pizzapohjan salaisuus on oikeassa paistolämpötilassa ja hyvin kohonneessa taikinassa. Kokeile rohkeasti erilaisia täytteitä ja nauti itse tehdystä pizzasta kotona!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *