Mehran Biryani Mausteseos 110g

Mehran Biryani Mausteseos 110g - Maustesekoitukset - 8213 - 1
Mehran Biryani Mausteseos 110g - Maustesekoitukset - 8213 - 1
  • EAN: 633152014863
  • Tuotekoodi: ELA9818
Myyntierä: 1 pkt = 6 kpl (0,00 € / pkt)
Ainesosat: Suola, punainen chili, luumu, korianteri, kumina, kurkuma, inkivääri, valkosipuli, kaneli, happo (sitruunahappo), mangojauhe, iso kardemumma, neilikka, kumina, mustapippuri, vihreä kardemumma, laakerinlehdet, keinotekoinen biryani-aromi, keinotekoinen ruuvimännyn aromi, paakkuuntumisenestoaine (piidioksidi)
Ingredienser: Salt, röd chili, plommon, koriander, spiskummin, gurkmeja, ingefära, vitlök, kanel, syra (citronsyra), mangopulver, stor kardemumma, kryddnejlika, kummin, svartpeppar, grön kardemumma, lagerblad, artificiell biryaniarom, artificiell tallsmak, klumpförebyggande medel (kiseldioxid)
Parasta ennen: katso pakkaus. Säilytä viileässä ja kuivassa paikassa. Pidä poissa suorasta auringonpaisteesta. Bäst före: se förpackning. Förvara på en sval, torr plats. Förvaras borta från direkt solljus.

Ruoanlaittovaiheet: Kuumenna öljy/ghee ja paista sipuleita, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota 1–2 rkl paistettuja sipuleita pois ja laita sivuun. Lisää samaan öljyyn/gheehen tomaatit ja paista 8–10 minuuttia, kunnes tomaatit pehmenevät ja öljy erottuu. Lisää naudan-/lammas-/kanaliha ja Mehran-inkivääri-valkosipulitahna ja paista 1–2 minuuttia. Lisää sitten jogurtti, perunat ja Mehran Biryani Masala ja paista vielä 5–7 minuuttia. Lisää sitten 1–2 kupillista vettä. Peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa (naudan-/lampaanlihan osalta lisää 3–4 kupillista vettä). Kypsennä nyt korkealla lämmöllä, kunnes öljy erottuu. Lisää erilliseen kattilaan 8–9 kupillista vettä, lisää 2–2½ rkl suolaa ja kiehauta. Lisää sitten liotettu Mehran-basmatiriisi. Kun yli puolet riisistä on kypsää, ota pois liedeltä ja siivilöi vesi. Levitä nyt valmistettu masala riisin päälle kahteen kerrokseen ja levitä päälle ruskeaa sipulia, tuoretta minttua ja tuoretta korianteria. Peitä ja kypsennä korkealla lämmöllä 3 minuuttia, sitten laske lämpöä ja kypsennä 15 minuuttia. Kun riisi on kypsää, sekoita ja tarjoile.
Tillagningssteg: Värm olja/ghee och stek löken tills den är gyllenbrun. Ta bort 1-2 msk av den stekta löken och ställ åt sidan. Tillsätt tomaterna i samma olja/ghee och stek i 8-10 minuter tills tomaterna mjuknar och oljan separerar. Tillsätt nötköttet/fårköttet/kycklingen och Mehran ingefära-vitlökspasta och stek i 1-2 minuter. Tillsätt sedan yoghurt, potatis och Mehran Biryani Masala och stek i ytterligare 5-7 minuter. Tillsätt sedan 1-2 koppar vatten. Täck med lock och koka på låg värme tills köttet är mört (för nötkött/fårkött, tillsätt 3-4 koppar vatten). Koka nu på hög värme tills oljan separerar. Tillsätt 8-9 koppar vatten i en separat kastrull, tillsätt 2-2½ msk salt och koka upp. Tillsätt sedan det blötlagda Mehran basmatiriset. När mer än hälften av riset är kokt, ta bort från spisen och sila vattnet. Bred nu den färdiga masalan över riset i två lager och strö över brun lök, färsk mynta och färsk koriander. Täck över och koka på hög värme i 3 minuter, sänk sedan värmen och koka i 15 minuter. När riset är kokt, rör om och servera.

Ravintoarvot/Näringsvärde per 100 g
Energia/Energi 1088 kJ/260 kcal, Rasva/Fett 10 g, josta tyydyttynyttä/varav mättade fett 0 g, Hiilihydraatit/Kolhydrater 51 g, josta sokereita/varav sockerarter 1 g, Proteiini/Protein 9 g, Suola/Salt 30 g

Valmistusmaa/Tillverkningsland: Pakistan

Maahantuoja/ Importör i Finland: Cemet Oy/Elatukku, Tikkurilantie 10, 01380 Vantaa. +358 9 3154 4751 www.elatukku.fi